Przejdź do treści

Najlepszy lek w walce z nowotworami! To są nowe fakty

    Kapusta czerwona na nowotwory

    Każdy z nas wie, że czerwona kapusta wyśmienicie sprawdza się w walce o piękną sylwetkę. Zawiera witaminy, jest niskokaloryczna, antyoksydanty ma składniki zawierające właściwości przeciw zapalne.

    Lecz to nie wszystko!

    Kapusta w walce z nowotworami

    Badania udowodniły, że spożywanie czerwonej kapusty minimum raz w tygodniu, obniży prawdopodobieństwo raka jelita o 63%! W dodatku stymuluje system immunologiczny, zabije również wirusy i bakterie, a także oczyści krew i ochroni ją przed wieloma infekcjami!

    Jeśli będziemy częściej sięgać po czerwoną kapustę, tym zainicjujemy mniejsze ryzyko zachorowania na nowotwory i zwiększymy odporność naszego organizmu.

    Wiele wybranych warzyw z rodzin kapustnych skuteczne zadziała w walce ze stanami zapalnymi. Natomiast czerwona kapusta to prawdziwy cud! Jej właściwości przeciwzapalne są nieprześcignione z żadną inną rośliną w tym gatunku. Hamuje ona choroby immunologiczne, przewlekłe infekcje i stany zapalne, oraz powstawanie i rozprzestrzenianie się zmian nowotworowych. Nasze komórki mają znacznie więcej siły by zwalczyć nieproszonych gości, a ciało nie podda się tak łatwo chorobom.

    Czas na jedzenie!

    W jaki sposób przygotować czerwoną kapustę by zachować jak najwięcej z jej prozdrowotnych właściwości? Najlepiej lekką podgotowaną lub na surowo. Można także przyrządzić ją w parowarze. Najważniejsze jest to, by jej nie smażyć!



    Podzielcie się  Waszymi przepisami na czerwoną kapustę! Chcemy przyrządzać ją coraz to częściej i Wy także powinniście to zrobić!

     

    Jaki wpływ ma zdrowie jelit na ludzki organizm?

    Jaki wpływ ma zdrowie jelit na ludzki organizm

    Czym zajmuje się ortodonta?

    Czym zajmuje się ortodonta?

    Wybór najlepszej przychodni – na co zwrócić uwagę?

    Wybór najlepszej przychodni

    Te zdjęcia przerażają! Tak zachowuje się dziecko w łonie palącej matki

    Paląca matka w ciąży