Przejdź do treści

Idealnie smaczne pączki, które nie potrzebują smażenia. Te ze sklepów staną się historią

    Uwielbiasz pączki? Zrób je z tego przepisu, a nie będziesz mogła się oprzeć aby sięgnąć po kolejnego.

    Pączki ze sklepu odstawisz na bok, dlatego, że są suche i twarde. Od czasu kiedy dostałam przepis, przygotowujemy nasze pączki w domu z przyjemnością. Są przepyszne!

    Składniki 

    • 50 g masła
    • 500 g zwykłej mąki
    • 120 ml mleka
    • 100 g cukru
    • 10 g suchych drożdży
    • 2 jajka
    • cukier puder
    • 125 g masła do smarowania
    • kawałki czekolady
    • skórka pomarańczowa

    Sposób przygotowania pączków:

    Do miski dodaj drożdże oraz chłodne mleko następnie wszystko wymieszaj. Odczekaj chwilę a w międzyczasie wymieszaj jajka, mąkę, masło, cukier i odrobinę skórki pomarańczowej.

    Wymieszaj wszystko razem.

    Pozostaw ciasto w ciepłym miejscu, aby dobrze wyrosło. Pączki będą bardziej puszyste im dłużej zostawisz ciasto do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu dodaj kawałeczki czekolady do ciasta i wymieszaj.

    Z ciasta wytnij okręgi tak jak pokazano to na zdjęciu wyżej.

    Rozgrzej piekarnik do 180 °C, gdy temperatura zostanie osiągnięta, pączki wyłóż na blaszkę do pieczenia.

    Pączki należy piec od 25 do 30 minut aż się zarumienią.

    Uwielbiam te pączki za to że nie są tłuste – Ty również je też!

    Podziel się przepisem z przyjaciółmi – niech każdy skosztuje te przepyszne pączki!

     

    Echokardiografia (echo serca): na czym polega?

    Echokardiografia

    Jak leczyć alkoholizm?

    Jak leczyć alkoholizm

    Zaburzenia erekcji: przyczyny i leczenie

    Zaburzenia erekcji przyczyny i leczenie

    Ta kąpiel wyciąga toksyny z organizmu i redukuje stany zapalne

    Kąpiel solna