Przejdź do treści

Najlepszy lek w walce z nowotworami! To są nowe fakty

    Kapusta czerwona na nowotwory

    Każdy z nas wie, że czerwona kapusta wyśmienicie sprawdza się w walce o piękną sylwetkę. Zawiera witaminy, jest niskokaloryczna, antyoksydanty ma składniki zawierające właściwości przeciw zapalne.

    Lecz to nie wszystko!

    Kapusta w walce z nowotworami

    Badania udowodniły, że spożywanie czerwonej kapusty minimum raz w tygodniu, obniży prawdopodobieństwo raka jelita o 63%! W dodatku stymuluje system immunologiczny, zabije również wirusy i bakterie, a także oczyści krew i ochroni ją przed wieloma infekcjami!

    Jeśli będziemy częściej sięgać po czerwoną kapustę, tym zainicjujemy mniejsze ryzyko zachorowania na nowotwory i zwiększymy odporność naszego organizmu.

    Wiele wybranych warzyw z rodzin kapustnych skuteczne zadziała w walce ze stanami zapalnymi. Natomiast czerwona kapusta to prawdziwy cud! Jej właściwości przeciwzapalne są nieprześcignione z żadną inną rośliną w tym gatunku. Hamuje ona choroby immunologiczne, przewlekłe infekcje i stany zapalne, oraz powstawanie i rozprzestrzenianie się zmian nowotworowych. Nasze komórki mają znacznie więcej siły by zwalczyć nieproszonych gości, a ciało nie podda się tak łatwo chorobom.

    Czas na jedzenie!

    W jaki sposób przygotować czerwoną kapustę by zachować jak najwięcej z jej prozdrowotnych właściwości? Najlepiej lekką podgotowaną lub na surowo. Można także przyrządzić ją w parowarze. Najważniejsze jest to, by jej nie smażyć!



    Podzielcie się  Waszymi przepisami na czerwoną kapustę! Chcemy przyrządzać ją coraz to częściej i Wy także powinniście to zrobić!

     

    Jak stosować spalacz tłuszczu? Kiedy brać i jaki jest najlepszy?

    Jak stosować spalacz tłuszczu?

    Kiedy warto wybrać się do psychologa?

    Kiedy warto wybrać się do psychologa?

    Dieta antynowotworowa – produkty zmniejszające ryzyko zachorowania

    Dieta antynowotworowa

    Kołdra obciążeniowa – dobry sposób na kłopoty ze snem

    Kołdra obciążeniowa