Miksturę stworzono w średniowieczu, w czasach gdy ludzie częściej niż kiedykolwiek cierpieli na epidemie i różnego rodzaju choroby. Ta naturalna mikstura zapobiega chorobom wirusowym, wspomaga krążenie krwi oraz działa przeciwgrzybicznie. Lek zwalcza również grzyby Candida.

Ten naturalny lek pomoże pokonać Ci chroniczne przewlekłe choroby i infekcje. Duże grono lekarzy jest zgodne w tym, że składniki leku wzmacniają układ odpornościowy pomimo tego przepisują nam drogie leki! Przepis pomógł bardzo wielu ludziom na całym świecie zwlaczyć najcięższe choroby z jakimi zmagała się ludzkość.

UWAGA: przyrządzając miksturę najlepiej ubrać rękawice ochronne, zwłaszcza gdy mamy styczność z ostrą papryką aby zapobiec nieprzyjemnemu mrowieniu rąk.

Składniki mikstury:

  • 700 ml organicznego octu jabłkowego
  • 6 ząbków drobno posiekanego czosnku
  • pół posiekanej drobno cebuli
  • 2 bardzo ostre świeże papryki
  • odrobinę korzenia startego imbiru
  • 2 łyżeczki tartego chrzanu
  • 3 łyżeczki kurkumy lub dwa mniejsze kawałki korzenia kurkumy

Przygotowanie mikstury:

1. Wszystkie składniki umieść w misce poza octem i wymieszaj. Mieszankę przełóż do słoja (ma zająć 2/3 wysokości) resztę wolnego miejsca zalej octem. Następnie szczelnie zakręć słoik i wstrząśnij.

2. Słoik z miksturą przechowuj w suchym i chłodnym pomieszczeniu przez 2 tygodnie. Ważne jest aby co kilka dni wstrząsnąć słoikiem.

 

3. Po upływie 14 dni powstałą miksturę należy przecedzić, używając lnianej gazy lub ściereczki.

4. Właśnie zrobiłeś naturalny, skuteczny i najsilniejszy antybiotyk.

5. To nie jedyne zastosowania tej potężnej mikstury. Można dodać do niej oliwy z oliwek i serwować jako sos do sałatek lub innych dań.

6. Smak mikstury jest nadzwyczaj intensywny i ostry. Nie jest smaczna ale przez korzyści jakie daje warto ją spróbować.

Nasza wskazówka: Po spożyciu mikstury można zjeść odrobinę słodkiego jabłka lub pomarańczy co pozwoli załagodzić nieprzyjemny smak i pieczenie. Pij 1 stołową łyżkę mikstury codziennie, przez co wzmocnisz swój układ odpornościowy. Staraj się zwiększać ilość codziennie do osiągnięcia dawki wielkości jednego malutkiego kieliszka.

Jak tylko poczujesz, że zaczyna dopadać Cię choroba lub zakażenie, zwiększ dawkę do 5-6 razy dziennie po 1 łyżce. Ta naturalna mikstura jest bezpieczna dla każdego dlatego, że jej składniki nie posiadają żadnych toksyn i są naturalne.

Ten naturalny antybiotyk najczęściej ratuje zdrowie w czasie jesiennych zachorowań. Podziel się przepisem ze znajomymi – udostępnij przepis!